Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині 2-й день готують до виконання завдань підрозділ територіальної оборони

Як повідомлялося раніше на Полтавщині 2-й день готують до виконання завдань підрозділ територіальної оборони призваний на навчальні збори.

Сьогодні 12 червня  Плану проведення занять стрілецька рота батальйону територіальної оборони Полтавської бригади виконала вправу стрільб зі стрілецької зброї на одному із полігонів Збройних Сил України.

Заняття були проведені з виконанням вправ навчальних стрільб із АК-74, та з пістолета ПМ. Під час вогневої підготовки особовим складом вивчалася матеріальна частина зброї, підготовка до стрільби. Повідомляють в прес-службі Полтавського обласного військового комісаріату.

Досвідчені інструктора учасники анти терористичної операції провели заняття з тактичної та спеціальної підготовки, військово-медичної, розвідувальної, інженерної підготовки, тактичної медицини, підготовки до роботи із засобами зв’язку. По прибутті до польового табору особовий склад чекав смачний обід, приготовлений за участю місцевих підприємців, відпочинок, доведення військово-політичної обстановки в державі та підготовка до завтрашнього напруженого дня.

Всі учасники зборів стрілецької роти після їх закінчення мають право заключити із Збройними Силами контракт на проходження військової служби у резерві та служити, звільняючись з постійного місця роботи у складі підрозділу територіальної оборони, які формуються у кожному районі Полтавської області. Звичайно, що періодично резервісти будуть залучатися до подібних зборів, де підвищувати свої професійні навички, за що отримувати відповідне фінансове забезпечення та користуватися системою пільг та переваг передбачених для військових.

Довідково:

Резервісти Збройних Сил України – це громадяни України, які у добровільному порядку проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формуваннях на підставі контракту.

Резервісти проходять службу шляхом залучення на навчальні збори у військових частинах під час практичних заходів бойової підготовки.

Основним завданням військового резерву є підвищення та підтримання військової навченості громадян з метою виконання завдань по захисту держави на професійному рівні.

Громадяни України, незалежно від статі та віросповідання, можуть виконувати військовий обов’язок шляхом проходження у добровільному порядку служби у військовому резерві.

Службу у військовому резерві проходять громадяни України, придатні до військової служби за станом здоров’я, які не досягли граничного віку перебування у запасі здатні з урахуванням місця проживання (перебування), професійних і моральних якостей до проходження служби у військовому резерві.

Чоловіки та жінки, які не проходили військову службу, також можуть проходити службу у військовому резерві. Резервістами вони стають одразу після укладення контракту на проходження служби у військовому резерві. Громадяни, які проходять службу у військовому резерві, не підлягають призову на строкову військову службу.

Нагадаємо, в рамках підготовки підрозділу Полтавської бригади територіальної оборони 11 червня у Лохвицькому районі Полтавської області успішно було проведено оповіщення та збір особового складу стрілецької роти. Особовий склад роти, що складається з оперативного резерву другої черги буде залучений до 5-ти денного навчального збору, основною метою якого є забезпечити злагодження підрозділу та його готовність до виконання завдань за призначенням

 

Перейти до вмісту