Ви тут:
Суспільство Україна 

Мін’юст відзвітував про результати роботи у 2017 році

Міністерство юстиції ефективно запроваджує новації, які гарантують захист прав громадян та бізнесу. Про це сьогодні під час звіту про роботу Уряду за попередній рік у Верховній Раді повідомив Міністр юстиції Павло Петренко, пише Урядовий Портал.

Він зауважив, що у 2017 році робота Міністерства зосереджувалася на вирішенні конкретних проблем, через існування яких порушувалися права мільйонів українців.

За словами Павла Петренка, найдорожче, що є в кожній державі – це її діти. На жаль, роками сотні тисяч маленьких українців, які живуть в неповних родинах, не отримували достатнього фінансування через те, що батько чи матір, які не проживали з ними, забували про власних нащадків. Це проблема, яка стосувалася 600 тисяч дітей.

«Минулого року ми домоглися прийняття закону №7277, відомого як закон #ЧужихДітейНеБуває, який запровадив по-справжньому жорсткі засоби впливу на злісних боржників. Завдяки цьому з початку року виконавцями Мін’юсту на користь дітей стягнено 1,7 млрд грн аліментів», – заявив Міністр юстиції.

Ще однією кричущою проблемою українського суспільства, яка існує вже майже 3 десятиліття, є заборгованість із виплати заробітної плати.

«Фактично ми перші, хто системно підійшов до вирішення цієї проблеми. Мін’юст запустив в усіх регіонах штаби з контролю виконання рішень про стягнення заборгованості. У найбільш проблемних областях – розпочали роботу окремі мобільні групи. Спільними зусиллями ми досягли значного результату – з початку року органами ДВС стягнено з боржників 204,4 млн грн, а 16 тисяч українців отримали зарплати, яких подекуди не бачили роками», – наголосив очільник Мін’юсту.

Ключовим напрямком роботи відомства також є захист бізнесу. Найбільш вагомими ініціативами у цьому напрямку минулого року стали антирейдерська кампанія Мін’юсту в аграрній сфері та прийняття закону #МаскиШоуСтоп.

«Закон ліквідував більшість шпарин, якими користувалися правоохоронці для проведення так званих “масок-шоу” на підприємствах. За інформацією Офісу бізнес-омбудсмена, з моменту початку дії закону, до них надійшло лише 1 звернення щодо недотримання вимог закону #МаскиШоуСтоп», – підкреслив Павло Петренко.

Він поінформував присутніх про розвиток системи безоплатної правової  допомоги, до офісів якої вже звернулося понад 2 мільйони українців, та подальші ініціативи в рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!».

Міністр юстиції зауважив, що цього року відомство займатиметься удосконаленням й розвитком вже запроваджених новацій.

«Серед ключових ініціатив на цей рік – якісна еволюція системи виконання судових рішень, подальший розвиток онлайн сервісів та масштабна реалізація правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», – додав він.

Очільник Мін’юсту подякував депутатам Верховної Ради за стратегічну і плідну співпрацю, без якої не можливо було б настільки ефективно запроваджувати новації у сфері юстиції.

«Це не лише співпраця останнього року. Фактично впродовж усіх 4 років народні обранці підтримували наші ключові ініціативи, які забезпечили захист прав мільйонів українців», – резюмував Павло Петренко.

 

Перейти до вмісту