Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Квитки на космічні подорожі розпочнуть продавати вже наступного року

Космічна компанія Blue Origin Джеффа Безоса оголосила, що планує продавати квитки на суборбітальні польоти для космічних туристів-початківців. Старт продажів очікується наступного року, але вартість квитків поки не оголошена, пише «Новое время» з посиланням на Gizmodo.

Компанія заявила, що планує незабаром провести перші пасажирські випробування системи запуску New Shepard. Старший віце-президент Blue Origin Роб Мейєрсон зробив цю заяву під час свого виступу на саміті Amazon Web Services, який відбувся на цьому тижні у Вашингтоні, повідомляє  expres.uа.

«Ми плануємо почати літати з нашими першими пасажирами найближчим часом. Ми плануємо почати продаж квитків в 2019 році», – заявив він аудиторії.

Зазначається, що першими пасажирами під час випробувальних польотів стануть працівники компанії, і вже після проходження всіх випробувань New Shepard прийме на борт космічних туристів. Оцінки вартості квитків варіюються від $50 000 до $250 000 за місце. Ще в квітні Боб Сміт, виконавчий директор Blue Origin, сказав, що компанія перебуває в процесі перевірки, що корабель «хороший, стабільний і готовий до польоту», після чого команда «буде розмовляти про те, які ціни будуть і як буде виглядати весь цей процес».

Додамо, система New Shepard складається з багаторазової ракети-носія і пасажирської капсули. Ракета піднімає капсулу вище лінії Кармана (умовна межа космосу на висоті в 100 кілометрів), після чого капсула від’єднується і обидві частини приземляються незалежно одна від одної.

Перейти до вмісту