Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

Кременчужан закликають бути обережними під час відпочинку на воді

Учора у Кременчуці на річці Сухий Кагамлик, в районі будинку 14 по вул. Г. Сталінграда, стався нещасний випадок – під час пірнання загинув 16-ти річний хлопець.
Хоча у Кременчуці цього року це перший випадок загибелі людей на воді, про те, сумна статистика рятувальних служб свідчить, що громадяни часто ведуть себе безпечно під час відпочинку на водних об’єктах та нехтують правилами безпеки. Повідомляють у Кременчуцькій міській раді.
За інформацією фахівців Кременчуцького міськрайонного управління ДСНС України в Полтавській області, минулого року у Кременчуці та Кременчуцькому районі на воді загинуло 10 дорослих та 4 дітей, цього року вода забрала життя 3-х дорослих та 1 дитини.  
Аналіз випадків загибелі на воді свідчить, що основними причинами загибелі людей є купання у нетверезому стані, порушення правил поведінки під час перебування на воді, купання у не відведених для цього місцях та відсутність належного догляду за дітьми з боку батьків. 
Рятувальники зазначають, що уникнути трагедії на воді можливо. Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених  та обладнаних для цього місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби.
Будьте дуже обережними під час відпочинку на воді, щоб він був для вас і ваших дітей безпечним, весь час суворо дотримуйтеся порад рятувальників.

Перейти до вмісту