Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Компанія Ілона Маска побудує підземну систему високошвидкісних капсул

The Boring Company Ілона Маска побудує систему підземних капсул-поїздів у Чикаго – The Chicago Express Loop, з міжнародного аеропорту О’Хара в діловий квартал в центрі міста.

Ілон Маск виграв тендер на будівництво цієї транспортної розв’язки, в конкурсі на яку брали участь ще три компанії. Переможця конкурсу вибрала мерія міста, повідомляє Еспресо.

Згідно плану, у високошвидкісній підземній системі залізниць будуть переміщатися поїзда, що складаються з декількох окремих пасажирських електричних капсул.

Транспортні пристрої будуть пересуватися по тунелях зі швидкістю 240 кілометрів на годину. Планується, що така швидкість знизить час переміщення між аеропортом і діловим районом Чикаго з 45 хвилин до 15 хвилин.

Кожна капсула буде перевозити від 8 до 16 пасажирів. Вартість однієї поїздки складе $ 25. При цьому угода буде фінансуватися з приватних джерел.

The Chicago Express Loop стане мініатюрною версією високошвидкісний транспортної системи Hyperloop, в якій капсули будуть досягати швидкості до 1,2 тис. кілометрів на годину.

Перейти до вмісту