Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

100-річчя Державної служби України: у Полтавській ОДА привітали держслужбовців (ФОТО)

Цьогоріч виповнюється 100 років від часу заснування Державної служби України. Бо у 1918 році тодішній гетьман Української Держави Павло Скоропадський заснував Інститут державної служби зі статусом державних службовців.

З цієї нагоди сьогодні у Полтавській ОДА зібрались керівники усіх владних структур обласного рівня — директори Департаментів та Управлінь, територіальних підрозділів. З днем Державної служби, яке в Україні щорічно відзначається 23 червня, привітав голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Роль державного службовця зараз дуже важлива. Особливо, коли країна змінюється у всіх галузях свого розвитку. Найголовнішою ціллю всієї нашої роботи є виконання функціональних обов’язків, які націлені на покращення життя людей. 100 років Державної служби – достатньо тривалий термін, за який служба з часами змінювалась. Вся наша праця налаштована для людей і заради людей”, наголосив Валерій Головко.

Заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь розповів, що в структурі адміністрації працюють люди, які на державній службі перебувать близько 30 років, а то й більше.

Середній стаж присутніх держслужбовців — 17 років. 39 років працює на державній службі Людмила Корнієнко, більше 30 років — Павло Кропивка, Валентина Гудим, Іван Клочко, Лариса Калашник, майже 30 років — Віктор Іванченко, Тетяна Шпак, Віктор Стеблянко, Сергій Шостак та ін. У нас є 2 кандидати наук, 18 магістрів державної служби, 4 держслужбовці нагороджені орденами, відзнаками Президента України – 11, Прем’єр-Міністра України – 3, грамотами Кабінету Міністрів України – 2, Верховної Ради України – 1, відомчими відзнаками – 15, грамотами ОДА – 10 і грамотами обласної ради — 10”, – перерахував Микола Білокінь.

Заступник начальника міжрегіонального управління Національної державної служби Полтавської та Кіровоградської областей Артем Тимощук говорить, що нині у молоді є страх йти на роботу у державну службу через невисоку заробітну плату.

Ми вже державним службовцям підняли посадові оклади більш, ніж в два рази. Зараз збільшується надходження молодих працівників на державну службу, більш кваліфікованих. Але в них до сих пір залишився страх, що це мало оплачувана робота і т.д. Державна служба – це захист. Бо людина, яка йде на державну службу, має єдиний соціальний пакет і вона захищена державою. Тобто, гарантується, що людина завтра не опиниться без роботи. Основні вимоги — професійність, наполегливість, натхнення”, – запевнив Артем Тимощук.

На круглому столі також відзначили грамотами голів районної, міської, первинної профспілкової організації.

Крім основних обовязків, які виконуєте, ви є творчими людьми. Наскільки приємно, що держслужбовець вміє і писати, і малювати, красиво вишивати, є спортсменами, вміємо самореалізуватись і навчатись”, – звернулась з привітанням до держслужбовців голова обласної організації профспілки  державних установ України Ірина Богуш.

Також обговорили питання стосовно історії Державної Служби, досвід відповідної структури в Європейському Союзі, її розвиток на Полтавщині та перспективи Державної Служби в Україні.

Перейти до вмісту