Ви тут:
Споживач Суспільство Україна 

В Україну намагалися імпортувати 68 тон неякісної гречки, яка могла становити загрозу для споживачів

Держпродспоживслужба вживає ефективних заходів для недопущення на український ринок імпортної гречки, яка може становити загрозу для споживачів, а також створити демпінгове середовище для вітчизняних виробників.

Зокрема, Головним Управлінням Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області через виявлення карантинного організму затримано вантаж гречаної крупи із Казахстану. Обсяг партії, що надійшла на митницю призначення ВМО № 1 митного поста «Спеціалізований» Дніпропетровської митниці ДФС 14.05.2018 року складав 68 тон. Під час здійснення фітосанітарного контролю крупи гречаної було виявлено гербологічний карантинний організм – Ambrosia artemisiifolia L.

Засмічений вантаж повернено до країни експорту, про що повідомлено нотифікацією Національну організацію з карантину та захисту рослин Казахстану.

Як відзначають учасники ринку, останнім часом почастішали спроби заміщення вітчизняного товару неякісними імпортними аналогами. Тому цій товарній категорії спеціалістами Держпродспоживслужби буде приділено особливу увагу, щоб не допустити спотворення ринкової кон’юнктури під час проведення польових робіт під врожай 2018 року.

Посівні площі під гречкою прогнозуються на рівні 150,9 тис. га, що на 4% більше ніж в минулому році (145 тис. га). Станом на 15 травня посіяно 52,3 тис. га або 35% до прогнозу.

 

Перейти до вмісту