Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрили пам’ятний знак прикордонникам

28 травня, з нагоди відзначення 100-річчя прикордонної служби, у парку воїнів-інтернаціоналістів відкрили пам’ятний знак прикордонникам.

Разом з небайдужими полтавцями, представниками громадських організацій та формувань, на відкриття пам’ятного знаку завітала секретар міської ради Оксана Деркач, повідомляють у міській раді.

Завдячуючи активності та згуртованості бійців, підприємців, небайдужих полтавців на цьому місці нині відкрили пам’ятний знак прикордонникам, – наголосила Оксана Деркач. – Вважаю, що це знакова подія для міста. Таким чином ми не тільки вшановуємо тих, хто вдень та вночі стоїть на варті безпеки рідної землі, життя співвітчизників, але й показуємо усім, що об’єднавшись, можна досягти багато, що разом з однодумцями, не чекаючи нікого, можна втілити в життя будь-які хороші ідеї.

Думка про встановлення цього пам’ятного знаку з’явилася рік тому. І уже цьогоріч, за допомогою небайдужих, вдалося її реалізувати.

Серед присутніх на святі – полтавці, які колись служили у прикордонних військах. Сьогодні вони – лікарі, підприємці, будівелЗавдячуючи активності та згуртованості бійців, підприємців, небайдужих полтавців на цьому місці нині відкрили пам’ятний знак прикордонникам, – наголосила Оксана Деркач. – Вважаю, що це знакова подія для міста. Таким чином ми не тільки вшановуємо тих, хто вдень та вночі стоїть на варті безпеки рідної землі, життя співвітчизників, але й показуємо усім, що об’єднавшись, можна досягти багато, що разом з однодумцями, не чекаючи нікого, можна втілити в життя будь-які хороші ідеї.ьники. Серед них і старшина прикордонних військ імім-сахіб Валентин Кобель. Чоловік розповів, що для нього ця подія – особлива:

Ми хотіли якось увіковічнити загиблих, які загинули в Афганстані, а на сьогоднішній день гинуть у зоні АТО. Нині по Україні ми маємо 70 прикордонників, які загинули, боронячи нашу землю. Троє з них – з Полтави.

Після урочистого відкриття пам’ятного знаку прикордонники, як і в молоді роки, пройшлися однією колоною. Не обійшлося і без традиційних стройових пісень. Окрім цього, на всіх присутніх чекала смачна польова каша.

Перейти до вмісту