Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрилася виставка художника Віктора Бондаря

У залі відділу мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.І.П.Коляревського урочисто відкрилась персональна виставка творів художника, майстра пейзажу Віктора Бондаря. Виставку організували Обласний Центр народної творчості та культурно-освітньої роботи спільно з працівниками відділу мистецтв обласної бібліотеки, повідомили у Депатраменті культури і туризму ОДА.

Віктор Бондар свого часу мав можливість побувати на Поділлі, Придністров’ї і в Карпатах, де села ще залишалися «історичними»: хати під стріхою, натуральне господарство, вишиті сорочки та єдиний транспорт на селі – підвода і воли. Все це спонукало майбутнього художника перенести побачене на полотно, і він почав малювати сільські пейзажі, що і стало основною темою його творів.

Художника привітали колеги по цеху і члени організації шанувальників польської культури «Полонія», в якій перебуває Віктор Бондар, оскільки має польське коріння, члени творчого об’єднання Полтавських художників «Живопис», яке він очолює з 1999 року.

Відколи побував на Кавказі, митець у своїх творах розкриває красу кавказького краю. Саме тому зі словами вдячності Віктора Васильовича прийшли привітати представники вірменської діаспори, голова жіночого комітету Норетта Заграбян та Милконян Алварт, яка виконала для майстра пісню вірменською мовою. Також приємним подарунком були музичні вітання від учасників Творчого центру Наталії Май і дуету «Пара Бест».

Перейти до вмісту