Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбувся фестиваль-конкурс виконавського мистецтва гри на духових та ударних інструментах «Полтавська битва» (ФОТО)

Минулими вихідними на базі Дитячої музичної школи №1 імені П.Майбороди відбувся щорічний IX фестиваль-конкурс виконавського мистецтва гри на духових та ударних інструментах «Полтавська битва».

Конкурс розпочався з драйвового виступу полтавського гурту «Живі барабани» під керівництвом директора школи, Заслуженого діяча культури Євгена Дудника. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

До складу компетентного журі увійшли Заслужені артисти та працівники культури України, доктори наук, професори, доценти та викладачі Національної музичної академії України імені П.Чайковського, Київського національного університету культури і мистецтва, Київського інституту музики імені Р.Глієра, Харківського національного університету мистецтв імені І.Котляревського, ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», Полтавського музичного училища імені М. Лисенка, художній керівник та головний диригент Міського духового оркестру «Полтава», директор Полтавської дитячої музичної школи № 1 імені П.Майбороди.

На розгляд журі були представлені роботи учнів та викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) з різних куточків України. Цього року на фестивалі представлені 10 областей. Загалом на конкурс надійшло близько 200 заявок від солістів та близько 40 – від учнівських та викладацьких ансамблів.

Ввечері ж, 12 травня, відбувся гала-концерт за участю кращих з кращих виконавців. Також, цьогоріч родзинкою вечора стали виступи поважних членів журі.

13 травня у актовій залі ДМШ №1 імені П.Майбороди відбулась церемонія нагородження. Серед учасників фестивалю-конкурсу були визначені кращі з кращих. Так, за підсумками Гран-Прі у номінації «Духові дерев’яні інструменти» отримали:

– молодша вікова категорія: Цаценко Марк, ДМШ №3, місто Запоріжжя та Курінна Софія, ПМШМ, місто Полтава.

– старша вікова категорія: Матвієнко Софія, ПМШМ, місто Полтава.

У номінації «Ансамбль духових інструментів» Гран-прі здобув ансамбль Дитячої музичної школи №1 «Смайл».

Перейти до вмісту