Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбулася зустріч з німецькими експертами з оцінки перспектив відновлення та використання приміщення Кадетського корпусу

До Полтави завітала німецька делегація з місією оцінки перспектив відновлення та використання приміщення Кадетського корпусу.

Прибули німецькі експерти до міста на запрошення КО «Інститут розвитку міста», за підтримки німецької організації Connective Cities, яка фінансує різні заходи з обміну досвідом, експертних оцінок та розробки можливих проектів, повідомляють у міській раді.

Протягом трьох днів, з 14 по 16 травня, німецькі фахівці, серед яких інженер та проектант Бозіка Німенман, консультант з ревіталізації будівель Ульріх Паслік та консультант з технічного стану будівель Фрідельгм Ротцтегге, перебуватимуть у Полтаві. Основна мета їхнього візиту – надання методичної та консультаційної допомоги місту в пошуку проектних ідей та потенційних інвесторів в питанні реабілітації та використання Кадетського корпусу. Це питання обговорювалося ще у 2016 році під час діалогового заходу в м. Бохольт «Connective Cities. Трансформація міст: від промислових центрів до сталих міських районів», у якому взяли участь секретар міської ради Оксана Деркач та фахівці КО «Інститут розвитку міста».

14 травня відбулася робоча зустріч представників німецької делегації з секретарем міської ради Оксаною Деркач та фахівцями КО «Інститут розвитку міста». Під час зустрічі обговорили питання, що стосуються бачення міської влади на питання збереження історичної будівлі Кадетського корпусу.

Секретар міської ради Оксана Деркач зазначила, що досвід та консультація експертів в такому важливому питанні дасть можливість вийти на шлях його вирішення:

Нині існують проблеми, які перешкоджають в якнайшвидшому вирішенню проблеми Кадетського корпусу. Одна з них пов’язана з юридичними проблемами та майновою ситуацією. Та, перш за все, у нас немає цілісної концепції реконструкції цієї історичної пам’ятки – необхідно мати цілісне бачення подальшого функціювання будівлі. Зараз ведуться процеси по консервації Кадетського корпусу, його збереженню.

Оксана Антонівна зазначила, що будівля Кадетського корпусу має не тільки історичне та архітектурне значення для міста. Вона має неабиякий потенціал функціювати як громадський простір, де можна було б проводити різноманітні культурні заходи, зустрічі, конференції,семінари.

Німецькі фахівці розповіли, що, перш ніж надавати консультацію по вирішенню проблеми Кадетського корпусу, необхідно вивчити проблему цілісно. А відтак, протягом трьох днів будуть брати участь в різноманітних зустрічах та круглих столах із зазначеного питання.

Так, у програмі місії німецьких експертів з оцінки перспектив відновлення та використання приміщення Кадетського корпусу, – зустріч з представниками управління майном, управлінь капітального будівництва та житлово-комунального господарства, управління культури, управління містобудування та архітектури. Також, заплановані консультації з представниками громадськості.

Після детального ознайомлення з ситуацією, експерти розкажуть про досвід роботи з подібними будівлями у Європі, представлять попередні результати. Завершенням роботи стане підбиття підсумків проведеної роботи та обговорення майбутніх варіантів співпраці.

Перейти до вмісту