Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбулася вулична соціально-профілактична акція, присвячена Дню пам’яті померлих від СНІДу

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, кожну третю неділю травня світова спільнота відзначає День пам’яті померлих від СНІДу. Так, 17 травня у Полтаві відбулася вулична соціально-профілактична акція, присвячена цьому дню.

Протягом заходу волонтери розповсюджували інформаційні буклети, в яких зазначена інформація де можна безкоштовно та анонімно пройти тестування на наявність ВІЛ/СНІДу, повідомляють у міській раді.

Окрім цього, кожен полтавець мав змогу отримати відповіді на свої запитання щодо цього захворювання.

Серед волонтерів, які цього дня взяли участь у вуличній акції, – студентка Полтавського технічного університету імені Ю. Кондратюка, волонтерка міського центру соціальних служб Любов Заболотна. Дівчина розповіла, що волонтерством займається уже близько двох років, і подібні акції вважає вкрай важливими:

Такі акції несуть велику користь. Це – інформування населення міста про певні проблеми. Соціальна-профілактичні акції необхідні, тому, що люди іноді самі соромляться про щось дізнаватись, телефонувати кудись, запитувати. А так, якщо їм відразу підійти і сказати, то можливо з цього буде користь.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у 2017 році 37 мільйонів людей у світі живуть, маючи статус ВІЛ-інфікованого і 1,8 мільйонів з них – діти. На сьогоднішній день мінімум 35 мільйонів осіб померли від причин, пов’язаних з ВІЛ-інфекцією.

Так, лікарі звертають особливу увагу на необхідність обов’язкового періодичного тестування на ВІЛ-інфекцію.

Перейти до вмісту