Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві обговорили питання збереження та розвитку зелених зон міста

Минулого тижня відбулося засідання міждисциплінарної робочої групи з розгляду концепції сфери розвитку «Довкілля та розвиток зелених зон», що проводиться за міжнародним проектом «Інтегрований розвиток міста».

Участь у заході взяли представники Департаменту екології та природних ресурсів та Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, Полтавської міської ради, науковці та представники громадських організацій міста. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Під час засідання, експерти проекту презентували та детально обговорили наступні цілі розвитку в рамках концепції:

– створення інформаційно-аналітичної системи екологічного моніторингу та управління в місті;

– збереження та розвиток зелених насаджень, водоохоронних та природно-рекреаційних зон міста та їх елементів;

– розвиток системи збирання, сортування, перероблення та запобігання утворенню твердих відходів;

– розвиток екологічної просвіти та підвищення рівня екологічної культури населення міста.

Нагадуємо, що метою міжнародного проекту «Інтегрований розвиток міста» є розвиток міст-учасників (Вінниця, Житомир, Полтава та Чернівці) відповідно до засад Європейської хартії місцевого самоврядування та Лейпцизької хартії сталого європейського міста. Замовниками проекту є Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Державний секретаріат з економічних питань Швейцарської Конфедерації (SECO) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Перейти до вмісту