Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці відбулися земельні торги з продажу права оренди строком на 3 роки на земельну ділянку

10 травня у  виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради відбулися земельні торги з продажу права оренди  на земельні ділянки.

За словами заступника міського голови Дмитра Кравченка, відповідно до вимог чинного законодавства продаж права оренди  на земельні ділянки для здійснення підприємницької діяльності  можливий лише через аукціон, повідомляють у міській раді.

На аукціон, що відбувся сьогодні, виносилося 2 лоти – земельні ділянки по вул. Ярмарковій та  по вул. Лесі Українки. Оскільки претендентів на лот № 2 (ділянка по вул. Лесі Українки) не було,  земельні торги відбулися лише по лоту №1 ( земельна ділянка по вул. Ярмарковій площею 0,3703 га,  для будівництва та обслуговування будівель торгівлі). Проводив їх директор Регіонального інвестиційного центру аукціонів Іван Ірза.

Участь у земельних торгах взяли 2 учасники. Стартова річна орендна плата за користування земельною ділянкою, виставленою на аукціон, становила 334 264 грн. Торги виграв учасник, який запропонував найвищу ціну –  339 278 грн.
Заступник міського голови Дмитро Кравченко подякував всім, хто займався підготовкою та проведенням аукціону і висловив сподівання, що надалі ця робота буде  більш активною, що збільшить надходження до міського бюджету за рахунок орендної плати за користування земельною ділянкою. Він зазначив, що на розгляд наступної сесії міської ради  виноситимуть ще кілька ділянок,  продаж  права оренди на які  також планують винести на аукціон.

Перейти до вмісту