Ви тут:
Суспільство Україна 

У Черкасах затримали зловмисника, який вбив депутата облради від “Батьківщини”

У Черкасах знешкодили зловмисника, який влаштував стрілянину 24 травня та вбив депутата обласної ради Сергія Гуру

Про це повідомляє глава Нацполіції Сергій Князев, передає сайт Нацполіції.

“Близько 18 години до поліції Черкас надійшло повідомлення про озброєний напад на приміщення одного з місцевих всеукраїнських об’єднань. Згідно з отриманим повідомленням, до будівлі по вулиці Хрещатик в Черкасах увірвався чоловік, в руках якого був пістолет і граната”, – заявили у Нацполіції.

За словами Князева, поліція оточила район. Зловмисник зачинився всередині закладу, не висуваючи жодних вимог.

“Було введено в дію спеціальну поліцейську операцію “Заручник”. Найближчий спецпідрозділ КОРД з Кропивницького був піднятий по тривозі та направлений до Черкас”, – зазначив Князев.

Почувши постріли, начальник поліції Черкащини запропонував себе у якості заручника на обмін людей, які могли опинится у приміщенні. 

“Наблизившись до вхідних дверей, де перебував озброєний злочинець, він за допомогою спецпідрозділу затримав правопорушника”, – повідомив Князєв.

Під час огляду приміщення поліцейські виявили і знешкодили розтяжку, яка складалася з бойової гранати Ф-1.

“Якби вона не була своєчасно виявлена, то ті працівники поліції, які проникли в приміщення, загинули б або отримали важкі тілесні ушкодження”, – заявив глава Нацполіції.

Затриманий правоохоронцями зловмисник наразі перебуває під цілодобовим озброєним конвоєм у лікарні. Наразі з’ясовують всі обставинита причини правопорушення.  

Поліція Черкаської області проводить розслідування за ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство.Також, слідчі врахують факто затримання заручників тавстановлення “розтяжки”.

У ВО “Батьківщина” підтвердили загибель члена їхньої партії, депутата Черкаської обласної ради Сергія Гури.

Перейти до вмісту