Ви тут:
Суспільство Україна 

У 20-ку півфіналістів IIІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018» не ввійшло жодне село Полтавщини

Обрали 20-ку півфіналістів IIІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018», який організовано онлайн-ресурсом AgroPortal.ua. Зокрема, від сьогодні розпочинається ІІ етап конкурсу. Так, з 7 по 20 травня 20-ка найкращих сіл-претендентів мають надіслати свої бізнес-плани, які сприятимуть розвитку їхнього села, до редакції видання, серед яких члени Експертної ради оберуть 10-ку фіналістів. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України. 

«Сільський розвиток – безумовний пріоритет роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України. Підтримка фермерства і кооперації, реалізація урядових програм спрямовані на забезпечення соціального і економічного розвитку сільської місцевості. Але розвиток неможливий без прояву ініціативи знизу, безпосередньо з сіл, сільської місцевості, від людей і об’єднаних громад, які живуть у селах. Тому саме такі конкурси як «Неймовірні села України» стимулюють ці першочергові і важливі ініціативи. Вони згуртовують людей, у яких є розуміння того, яким буде цей розвиток, як використати потенціал і сильні сторони своєї території», – підкреслила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олена Ковальова.

За її словами, подібні конкурси – це можливість стати кращими, проявити себе.

«Безумовно розвиток українського села пов’язується з процесами децентралізації. Треба розуміти, що чим далі, тим більше можливостей і відповідальності буде безпосередньо в селах, безпосередньо в руках самих людей. Саме від людей, від ініціативних об’єднаних громад буде залежати майбутнє українського села, у якого є ресурси і потужний потенціал», – резюмувала Олена Ковальова.

На реалізацію бізнес-плану переможець отримає 100 тис. грн, друге та третє місця – по 25 тис. грн. Переможці будуть визначені до Дня незалежності України шляхом онлайн-голосування на сайті AgroPortal.ua, яке проходитиме з 16 липня по 16 серпня 2018 р. Окрім того, кожен член Експертної ради конкурсу виставить оцінки селам-конкурсантам. При підрахунку результатів голоси онлайн-голосування та оцінки Експертної ради будуть зведені до єдиної шкали.

Також представник села-переможця отримає можливість взяти участь у одній з спеціалізованих поїздок проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», яка проходитиме в Німеччині. Одне з 10 сіл-фіналістів отримає у подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні клумбу з тюльпанів, що дозволить селу привабити туристів атмосферою Голландії. Посольство Франції в Україні, яке підтримує конкурс, повідомить про свою номінацію для конкурсантів згодом. Трійка сіл-фіналістів III Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018» також отримає річну передплату на журнал Agroexpert.

Головним партнером конкурсу є корпорація IMMER Group, яка пропонує нове екологічно чисте рішення для підвищення ефективності агропромислового рослинництва – біорозкладну плівку для мульчування ґрунту.

Довідково:

Конкурс «Неймовірні села України 2018» проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), Посольства Франції в Україні, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», компанії «Бейкер Тіллі Україна», Асоціації об’єднаних територіальних громад України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

Мета проекту: сприяти взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів державного управління на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села.

Формат конкурсу у 2018 р. передбачає відбір найкращого бізнес-плану розвитку сільських територій.

 

Назва села  

Загальний бал

1 Білозір’я, Черкаська область 91
2 Весела Долина, Одеська область 88
3 Гоща, Рівненська область 89
4 Григорівка, Херсонська область 84
5 Добропілля, Херсонська область 75
6 Золотий Колодязь, Донецька область 76
7 Іловиця, Тернопільська область 79
8 Кінські Роздори, Запорізька область 83
9 Крилос, Івано-Франківська область 92
10 Лебедин, Черкаська область 89
11 Леськи, Черкаської області 84
12 Невицьке, Закарпатська область 86
13 Новомиколаївка, Харківська область 82
14 Нiжиловичі, Киïвська область 70
15 Ображіївка, Шосткинський район, Сумська область 71
16 Передільське, Луганська область 73
17 Старі Богородчани, Івано-Франківська область 79
18 Степове, Кіровоградська область 75
19 Чечельник, Вінницька область 79
20 Яструбна, Житомирської області 72
Перейти до вмісту