Ви тут:
Суспільство Україна 

Стан підготовки місць відпочинку на водних об’єктах – зона відповідальності місцевих органів влади, – Геннадій Зубко

Стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах України у літній сезон – це виключно зона відповідальності місцевих органів влади. Адже недостатність облаштованих місць призводить до відпочинку людей у невстановлених місцях і заборонених зонах. Про це на засіданні оперативного штабу ДСНС повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, минулого року ДСНС були проведені перевірки у регіонах щодо стану готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах. За результатами були зафіксовані і неналежний облік місць масового відпочинку, і неналежне обстеження дна акваторії водних об’єктів та функціонування сезонних рятувальних постів, і неналежна робота з рятувальними службами.

«Я звертаюсь до органів місцевого самоврядування провести першочергово інвентаризацію місць масового відпочинку біля води, засобів безпеки, координацію підрозділів Нацполіції і територіальних органів ДСНС, які займаються рятуванням людей. До початку сезону дуже небагато часу, тому органи місцевого самоврядування мають обладнати і збільшити місця масового відпочинку людей на водних об’єктах, вжити вичерпних заходів щодо запобігання загибелі людей на воді і до 1 липня розробити регіональні програми рятування людей на воді у 2018 році», — наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що ця робота має вестись системно. Робота ДСНС, Нацполіції і державних органів влади – може бути допоміжною. Все інше – це питання громади: визначення зон відпочинку і їх облаштування, проведення рятувальних заходів, обмеження доступу до заборонених територій тощо.

Перейти до вмісту