Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники Полтавщини здійснюють позапланові перевірки та практичні тренування

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, наказу Голови ДСНС України рятувальники на території Полтавської області проводять позапланові перевірки дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки у торговельних підприємствах (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищних та дозвіллєвих закладах, дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах та закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час перевірки, інспектори ДСНС особливу увагу звертають на недоліки, які можуть призвести до виникнення надзвичайної події або будуть перешкоджати її ліквідації, евакуаційні шляхи і виходи, наявність та технічний стан систем автоматичного протипожежного захисту і оповіщення, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання тощо. Крім того, інспектори перевіряють й відповідну технічну документацію закладів. Також, співробітники ДСНС проводять додаткові протипожежні інструктажі та практичні тренування з персоналом щодо дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій і пожеж, зокрема стосовно забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей.

З результатами перевірок можна ознайомитися на офіційному сайті Головного управління ДСНС України у Полтавській області у розділі «Актуально»  – Інформація щодо проведення Головним управлінням ДСНС перевірок стану техногенної та пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей.

Перейти до вмісту