Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники Полтавщини розповідають дітям та нагадують дорослим правила пожежної безпеки (ФОТО)

Фахівці обласної Служби порятунку «101» щодня проводять профілактичні заходи для зменшення кількості надзвичайних подій та травмування на них людей. Рятувальники відвідують трудові колективи, навчальні заклади, проводять спільні рейди, екскурсії для малечі тощо.

Так, за останні кілька днів рятувальники провели профілактичні заняття для працівників дитячих садочків «Зірочка» та «Малятко», що в Полтавському районі; учнів Ризького комунального навчально-виховного комплексу, що в Лохвицькому районі; Лелюхівської школи Новосанжарського району; Пирятинського ліцею та вихованців ДНЗ «Росинка» міста Горішні Плавні. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час даних заходів, співробітники ДСНС розповідали правила пожежної безпеки у побуті, під час відпочинку на природі, вимоги на робочому місці. Також, навчали як діяти у разі виникнення різних надзвичайних подій, зокрема і пожежі. Крім того, рятувальники навчали правильно користуватися вогнегасником. Наостанок виступів вручали тематичні листівки та пам’ятки з основними правилами безпеки життєдіяльності.

Для школярів рятувальники також демонстрували пожежні автомобілі, спеціальне обладнання вогнеборців. Фахівці Служби розповідали про роботу рятувальників, проводили показове гасіння умовної пожежі. Всі бажаючі мали змогу посидіти в пожежному автомобілі, вдягти окремі елементи бойового одягу та ліквідувати умовну пожежу.

Слід додати, що подібні пізнавально-профілактичні заходи рятувальники проводять у всіх районах Полтавської області.

Перейти до вмісту