Ви тут:
Суспільство Україна 

Росія модернізувала армію завдяки першому “Північному потоку”. А потім була анексія Криму, – уряд Польщі

Російський проект “Північний потік-2” є новою гібридною зброєю Кремля проти Заходу й “отруйною пігулкою”, яка може мати далекосяжні геополітичні наслідки

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час виступу на засіданні Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві, повідомляє “Укрінформ“.

Він зауважив, що проект “Північний потік-2” становить загрозу для енергетичної безпеки й солідарності країн Європи.

“Ми погоджуємося з інвестиціями, але не коштом безпеки. Це час, коли варто повторити слова прем’єра України: “Північний потік-2″ – це нова гібридна зброя, спрямована проти ЄС, країн Спільноти і НАТО”, – наголосив Моравецький.

За його словами, газові конфлікти між Росією та Україною в результаті вказали на проблеми в енергетичній системі Європи.

“Північний потік-2″ є отруйною пігулкою європейської безпеки, яка може мати далекосяжні геополітичні наслідки”, – констатував Моравецький.

Прем’єр пояснив, що перший проект “Північний потік” дав можливість Росії отримати кошти, які вона вклала у модернізацію армії, а через два роки сталася агресія у Грузії, а потім – анексія Криму й агресія на сході України. Моравецький також нагадав, що у Польщі з історії дуже добре знають про ціну безправних анексій та агресій.

“Тому для нас сьогодні зрозуміло, що від часу анексії Криму ситуація навколо наших кордонів вже не є такою самою”, – підсумував він. 

Перейти до вмісту