Ви тут:
Суспільство Україна 

Робимо реальні кроки, щоб реалізувати транзитний потенціал України, – Володимир Омелян

16 травня Урядом прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України  «Про реалізацію пілотного проекту із запровадження мультимодального переміщення транзитних відправлень національного оператора поштового зв’язку та розширення співробітництва з міжнародними поштовими операторами».  

Міністр інфраструктури  Володимир Омелян відзначив успіх Укрпошти у сфері   транзитних поштових відправлень в 2017 році та наголосив на перспективі розвитку цього сегменту:

«В 2018-19 роках Україна має шанс значно наростити  обсяги  транзитних поштових відправлень та стати активним гравцем і в мультимодальному переміщенні транзитної пошти. Це буде поштовхом і для розвитку вантажної авіаінфраструктури країни, яка однозначно потребує розширення для реалізації таких проектів розвитку».

Пілотний проект має на меті проведення з 1 січня 2018 р.  до 31 грудня 2019 у пункті пропуску для авіаційного сполучення «Бориспіль-аеропорт» (м. Бориспіль) експерименту з мультимодального переміщення транзитних відправлень  ПАТ «Укрпошта» та розширення можливостей товариства щодо обробки поштових відправлень в місцях міжнародного поштового обміну (включаючи міста Київ, Львів, Одеса, Чоп).

Це дозволить розширити канали доставки міжнародних відправлень, отримати додатковий річний дохід в обсязі майже 200 млн гривень, які будуть використані для збереження та розвитку мережі національного оператора поштового зв’язку.

Перейти до вмісту