Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники продовжують навчати населення основним правилам пожежної безпеки

Для того, щоб навчити дітей та дорослих правилам та вимогам пожежної безпеки, як діяти у разі виникнення пожежі та інших надзвичайних подій, фахівці обласної Служби порятунку «101» відвідують шкільні та дошкільні навчальні заклади, трудові колективи, проводять екскурсії по пожежним частинам, організовують тематичні конкурси та вікторини тощо.

21 травня співробітники ДСНС провели профілактичні пізнавально-просвітницькі заходи у Шишацькому, Чорнухинському та Козельщинському районах, а днями раніше подібні заходи відбулися у містах Полтава, Лубни, Диканському та Кременчуцькому районах, повідомляють у ДСНС.

Під час даних заходів рятувальники нагадували основні правила пожежної безпеки у побуті, розповідали як не допустити пожежі під час відпочинку на природі. Також, навчали алгоритмам дій при виникненні пожежі, виявленні підозрілих та застарілих вибухонебезпечних предметів. Крім того, роз’яснювали правила використання первинних засобів пожежогасіння, зокрема і вогнегасників.

Окремою частиною заходів ставала показова демонстрація роботи вогнеборців. Рятувальники демонстрували присутнім пожежні автомобілі, бойовий захисний одяг, спеціальне обладнання. Фахівці Служби розказували тактичні характеристики техніки та показували її у дії. Діти мали змогу вдягти окремі елементи оснащення, посидіти в пожежному автомобілі, сфотографуватися на згадку.

Наостанок заходів фахівці Служби порятунку вручали тематичні листівки та пам’ятки з основними правилами пожежної безпеки.

Перейти до вмісту