Ви тут:
Суспільство Україна 

Отруєння школярів у Харкові спровокував учень з газовим балончиком, – Гриневич

У харківській школі один з учнів розпилив газ з балончика, викликавши цим масове отруєння школярів

Про це повідомила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, передає “Укрінформ.

“Ми зараз з облдержадміністрацією досліджуємо цей випадок. Відомо, що учень школи розпилив якийсь газ з балончика. По-перше, була здійснена одразу евакуація зі школи. Ті діти, яким стало зле, їх одразу завезли в лікарню. Я говорила з представниками ОДА. Вже всі діти в нормальному стані, лише один хлопчик має проблеми, в нього стан вже покращується, але він мусить бути ще в лікарні”, – заявила Гриневич.

Вона зазначила, що випадок, який стався 8 травня на лінійці в школі, дуже подібний до сьогоднішнього.

“Це свідчить про те, що є якась ідея, як зривати навчальний процес. Діти, які це роблять, часто не розуміють, якої шкоди можуть нанести іншим дітям”, – зазначила міністр.

Тим часом Міносвіти оприлюднило рекомендації закладам освіти у зв’язку з поширенням випадків отруєння школярів.

Зокрема, рекомендується посилити охорону та обмежити доступ на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також йдеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров’ю.

Крім того, у листі наголошують на постійній роботі з роз’яснення для учнів, студентів, батьків та працівників щодо поведінки в разі небезпечних ситуацій та пропонується розробити та розповсюдити пам’ятку про правила поводження з виявленими підозрілими предметами.

Міносвіти зобов’язує школи забезпечити оперативне інформування правоохоронних органів у разі виявлення у закладах освіти та на прилеглих територіях підозрілих осіб або предметів, що можуть становити загрозу здоров’ю та життю.

Перейти до вмісту