Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

General Electric планує збирати локомотиви на заводі у Кременчуці

General Electric розглядає Крюківський вагонобудівний завод у Кременчуці як майданчик для локалізації виробництва своїх тепловозів в Україні

Про це повідомив гендиректор GE в Україні В’ячеслав Феклін, передає Центр транспортних стратегій, пише “Еспресо TV”

“Наша команда провела багато часу в Україні, відвідала ряд виробничих майданчиків.  Крюківський вагонобудівний завод перебуває у дуже хорошому стані. Попередньо ми плануємо локалізувати виробництво саме тут”, – заявив Феклін.

Гендиректор додав, що ще потрібно інвестувати в розвиток експертизи щодо створення тепловозів. У цілому, витрати будуть нести обидві сторони.

“Якщо говорити про матеріальні інвестиції, то ми зараз на фінальній стадії перемовин. Можу тільки сказати, що це будуть спільні інвестиції”, – зазначив він.

Локалізація збірки американських тепловозів повинна початися з 10% (частка українського виробництва у ціні кінцевого продукту) і поступово вирости до 40%.

“Щоб дійти до максимального рівня локалізації 40%, нам необхідно провести кваліфікацію постачальників, а також провести всебічне тестування комплектуючих. Ми не хочемо ремонтувати локомотив через два місяці через те, що компонент вийшов з ладу”, – сказав Феклін.

Перейти до вмісту