Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Відзначили 10-річний ювілей студентської ради ПНПУ імені В.Г. Короленка

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка протягом 17-18 квітня відбулися урочисті заходи, присвячені 10-літтю діяльності студентської ради. Із цієї нагоди до педагогічного вишу з’їхалися активісти студентського самоврядування з різних навчальних закладів України.

У межах заходу відбулася науково-практична конференція «Студентське самоврядування: 10-літній досвід і перспективи». Під час роботи її пленарних і секційних засідань, доповідачі розглянули питання роботи органів студентського самоврядування, заохочення студентів до наукової роботи, організації культурного дозвілля студентів, мотивації займатися волонтерством, проживання в гуртожитках, заняття спортом і захисту прав студентів.

Також у ці дні в ПНПУ імені В.Г. Короленка відбувся благодійний ярмарок на підтримку Жені Панченка. Цей шестирічний хлопчик потребує допомоги на лікування онкологічного захворювання. У Жені гострий лімфобластний Т-лінійний лейкоз. Лікування потребує значних коштів.

Організаторами заходу виступили благодійний фонд допомоги та розвитку «HELPGROUP» і волонтерський сектор студради «Акорд». Під час ярмарку волонтери продавали ручні поробки майстрів міста та смаколики, діяла фотозона. Також розігрували іграшкового зайчика, який власноруч зробила мама Жені Панченка Лідія.

Окрім того, в університеті пройшов великий концерт під гаслом «Студентська рада. 10 років успіхів». Ювілей органів студентського самоврядування – це десять років перемог, звершень і досягнень у різних галузях, десять років наполегливої праці на благо студентства, десять років змін і формування потужного ядра лідерів – успішних людей, які творять майбутнє нашої країни.

«Запевняю, що 10-літня історія наповнена яскравими, самобутніми й результативними сторінками. Кожен, хто долучався до діяльності університету, примножував його традиції та славу. І водночас університет із понад 100-літньою історією обігрівав своїм теплом, давав знання, употужнював інтелектуально, гартував духовно кожну молоду людину. Звідси із наших долонь пішли у світ розумні, талановиті, мудрі люди, яким під силу здолати всі найскладніші виклики часу», – зазначив у вітальному слові ректор ПНПУ імені В.Г. Короленка Микола Степаненко.

У рамках святкування 10-річчя діяльності студради почесними грамотами вишу, Полтавської міської ради, Полтавської обласної державної адміністрації відзначили тих, хто стояв біля її витоків та очолював цей орган у різні роки.

Студентська рада постійно співпрацює органами місцевої влади, реалізовуючи різноманітні молодіжні проекти, зокрема «Лідер майбутнього» і «Полтава вишивана». Тож невипадково, що студентів ПНПУ імені В.Г. Короленка прийшла привітати начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради Олена Ромас.

«Наше управління здіймалося на ноги водночас зі студентською радою ПНПУ імені В.Г. Короленка. Я завжди була переконана, що студентська рада – це та школа, в якій люди вчаться працювати, жертвувати собою, створювати нові ідеї. Це дає хороший досвід для дорослого життя. Не зупиняйтеся на досягнутому. Не бійтеся, рухайтеся вперед. Нехай вас не зупинять жодні перешкоди, бо згодом ви будете радіти за проекти, активними учасниками яких ви були», – наголосила Олена Ромас.

Звісно, студентське свято не обмежилося лише вітальними словами. Мистецьким дарунками для всіх присутніх стали виступи творчих колективів університету, випускників і гостей вишу. Вони презентували свої пісні, танці та жарти, зарядивши публіку позитивним настроєм.

Перейти до вмісту