Ви тут:
Полтавщина Сільське господарство Суспільство ТОП-новина 

“В Україні повинно бути молоко тільки “Екстра-класу”, – Віктор Шеремет

“В Україні повинно бути молоко тільки “Екстра-класу” – на цьому сьогодні у Полтавській державні аграрній академії, під час практичного семінару щодо державної підтримки фермерства та розвитку сільських територій, наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремет.

“В Україні повинно бути молоко тільки “Екстра-класу”. Для досягнення цього створено Державну програму підтримки АПК. Чимало аграріїв не проінформовані про наявність такої підтримки. Нам потрібно зберегти село, адже село — це Україна, – наголосив Віктор Шеремет.

30% – це ціна за літр молока, яку повинна отримувати сімейна ферма при здачі продукту на переробку якісного молока.

Державна програма підтримки охоплює всі галузі господарювання на селі: тваринництві (4 млрд грн), фермерстві та кооперації (1 млрд грн), сільгосптехніці (945 млн грн), садівництві та виноградарстві (300 млн грн).

Серед особливостей — це прямі виплати громадянам (2500 грн за утримання теля до 1-річного віку), преференції для фермерів (компенсація 40% вартості техніки, 80% вартості українського насіння), акцент на підтримці кооперації (компенсація 70% вартості обладнання), збільшення компенсації за купівлю сільгосптехніки українського виробництва з 20% до 25%.

“Департамент провів чималу роз’яснювальну роботу з аграріями Полтавщини щодо державної підтримки фермерства, яка цьогоріч дещо збільшилась. Також розповіли фермерам про обласну програму підтримки, яка розроблена до 2020 року, – сказав директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов.

Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року передбачає відшкодування витрат на проведення штучного осіменіння телиць та корів в сімейних фермах, ОСГ, фермерських господарствах, які утримують від 3 голів, шляхом повернення коштів у розмірі 100% вартості послуг та відшкодування вартості витрат на придбання вакцини для ветеринарного обслуговування хутрових тварин. За приріст поголів’я корів молочного напряму продуктивності власного відтворення у розмірі 3000 грн та за закуплені племінні телиці, нетелі або племінні корови молочного напряму продуктивності у розмірі 5000 грн за кожну наявну закуплену голову.

Також відшкодування вартості доїльного обладнання та обладнання для переробки, зберігання молока, обладнання для заготівлі та переробки кормів, обладнання для утримання хутрових тварин, ОСГ, фермерським господарствам та сімейним фермам, які утримують від 6 до 20 корів та (або) від 10 голів кіз, овець, та від 100 голів хутрових тварин, шляхом компенсації витрат у розмірі 50 %, але не більше 30000 грн.

Перейти до вмісту