Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві раніше судимий чоловік використовував підроблені документи

Відповідно до рішення суду, за скоєння ДТП у 2012 році 47-річного чоловіка позбавили права керування транспортними засобами. Але чоловік цю заборону проігнорував, та навіть використовував підроблене посвідчення водія. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

За словами начальника відділення поліції № 1 міста Полтава Сергій Махно, працівниками поліції напередодні був зупинений автомобіль під керуванням 47-річного водія. Під час перевірки документів, правоохоронці виявили явні ознаки підробки документів на право керування. 

– За вказаним фактом слідчими було розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 358, а саме використання завідомо підробленого документа, – розповів Сергій Махно. – Також з’ясувалося, що рішенням суду йому заборонено керувати автомобілем. Зважаючи на це, було розпочато ще одне провадження – за статтею 389 Кримінального кодексу – ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Встановлено, що у 2012 році 47-річний полтавець скоїв дорожньо-транспортну пригоду, у якій загинуло троє людей. Суд, разом з основним покаранням у вигляді позбавлення волі, призначив і додаткове – позбавлення права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Отже, чоловік сів за кермо попри чинну заборону суду.

Найближчим часом досудове розслідування у даних провадженнях буде закінчено і матеріали направлять до суду.

Перейти до вмісту