Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Диканьку запрошують на щорічне обласне пісенно-мистецьке свято

12-13 травня Диканька запрошує полтавців і гостей почути пісні бузкового гаю та насолодитися квітом на традиційне обласне пісенно-мистецьке свято «Пісні Бузкового гаю».

Через затяжну весну, свято пройде трохи пізніше повідомляє Рl.oblast.online.

У концертній програмі візьмуть участь кращі колективи художньої самодіяльності, відомі артисти.

Обов’язковим атрибутом свята є «Містечко майстрів», де можна подивитися, придбати вироби декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва як місцевих так і запрошених умільців.

Додає колориту фотосалон, підкову на щастя пропонує викувати кузня коваля Вакули, розважає катання на човнах Пивоварським ставом, а Гоголівські герої та фольклорні колективи створюють неповторний настрій свята, щоб кожен гість став його учасником.

Свято в Диканьці проводитимуть протягом двох днів, тоді як раніше завжди тривало тільки день.

Створив гай правнук страченого генерального судді Запорізького війська Василя Кочубея, впливовий державний діяч часів Олександра І князь Віктор Кочубей.

 

Довідка. Бузковий гай — ботанічна пам’ятка природи (статус з 1969). У Диканьці він був закладений на початку ХІХ ст. у кар’єрі глибиною до 5 метрів, де добувалася глина для колишнього цегельного заводу. Бузковий гай площею 2 гектари з часом став пам’яткою садово-паркового мистецтва.

Перейти до вмісту