Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Стало відомо, хто з Полтавщини боротиметься за “Медичний Оскар”

На засіданні Регіональної ради обрали вісьмох кандидатів від Полтавщини на нагородження престижними медичними відзнаками – «Ордену Святого Пантелеймона» для досвідчених професіоналів та «Медалі Святого Пантелеймона» для молодих медиків. Із 23 претендентів обрали 8. Серед них – Володимир Хомрач, лікар ортопед-травматолог ортопедичного відділення Полтавської обласної клінічної лікарні відновного лікування та діагностики з обласними центрами планування сім’ї та репродукції людини, медичної генетики; Людмила Самолеліс, заступник головного лікаря з медсестринства Полтавської обласної клінічної психіатричної лікарні ім. О.Ф. Мальцева, Голова Асоціації медичних сестер Полтавської області; Ігор Кайдашев, доктор медичних наук, професор, проректор з наукової роботи ВДНЗ України «УМСА»; Віктор Лисак, директор Департамент охорони здоров”я Полтавської ОДА, Ірина Каптур, волонтер. Вперше цього року також оберуть найкращих серед молодих медичних працівників (віком до 35 років). Від Полтавської області є троє претендентів на відзнаку.

Пропозиції з усіх регіонів будуть передані на розгляд Національної експертної комісії, яка рекомендуватиме кращих Поважній Раді. 9 серпня (у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона) Поважна рада визначиться з п’ятіркою переможців і відбудеться урочиста церемонія їх нагородження.

Відзнака «Орден Святого Пантелеймона» заснована у 2009 році, а з 2017 року – це найвища громадська нагорода для медиків за професіоналізм і милосердя. Відзнаку підтримують усі християнські церкви в Україні, МОЗ України та Національна академія медичних наук.

За інформацією Полтавського обласного центру здоров’я

Перейти до вмісту