Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Серед найбільших депутатів – прогульників квітня у ВР є і нардеп з Полтавщини

Тринадцять народних депутатів не проголосували у квітні жодного разу. Так, упродовж місяця пропустили всі голосування Верховної Ради такі нардепи як Вадим Рабінович, Євген Бакулін («Опозиційний блок»), Євгеній Мураєв, Дмитро Ярош, Костянтин Жеваго, Сергій Клюєв, Олександр Онищенко, В’ячеслав Константіновський, Надія Савченко (всі позафракційні), Віталій Чепинога та Петро Сабашук (БПП), В’ячеслав Богуслаєв («Воля Народу») та Юрій-Богдан Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Вказані депутати, як зазначають у КВУ, офіційно пропустили голосування ВР з невідомих причин. Тобто, не через хворобу чи відрядження.

Окремі з них були присутні в Раді на момент голосувань, однак участі в них не брали. Так, Вадим Рабінович був письмово зареєстрований на трьох пленарних засіданнях ВР, В’ячеслав Богуслаєв та Костянтин Жеваго – по одному, Віталій Чепинога – восьми.

Частина депутатів проголосували лише кілька разів за місяць. Серед них є низка відомих прізвищ. Так, Нестор Шуфрич проголосував (натиснув «за», «проти», «утримався») 7 разів, Дмитро Добкін – 11, Володимир Парасюк – 20, Віталій Хомутиннік – 20, Михайло Добкін – 24 із 267.

Загалом сорок народних депутатів пропустили 90% голосувань ВР у квітні. У порівнянні із попередніми місяцями кількість депутатів, які не голосували, дещо зменшилася (в березні – 51 нардеп, лютому – 63 нардепи).

Всього в квітні було проведено дванадцять пленарних засідань ВРУ, на яких відбулося 267 голосувань. Серед іншого в квітні народні депутати підтримали звернення Президента щодо автокефалії Православної Церкви, прийняли за основу законопроекти щодо національної безпеки України, розподілу керівних посад в Комітетах ВР, соцзахисту чорнобильців та правил поводження із радіоактивними відходами.

Інформація в рамках проекту “Дослівно”.

Перейти до вмісту