Ви тут:
Відео Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Про розвиток культури на Полтавщині говорили на Суспільному

20-го квітня в прямому ефірі Полтавської філії НСТУ вийшла друга програма спільного проекту UA: Суспільне мовлення та громадського руху «Чесно» «Звіти. Наживо». Перед громадою області звітувала директорка Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко.

З гостею спілкувалися і представники громадськості: Альона Гончаренко, координаторка громадського руху “Чесно” в Полтавській області та Ольга Стенько, журналістка видання “Полтава 365”.

Протягом години директорка департаменту відповіла на більше десяти запитань ведучого, журналістів, експертів, а також глядачів, які спілкувалися з Валентиною Вождаєнко телефоном та через соціальні мережі.

У соціальній мережі Facebook користувач Едуард Ткаченко поцікавився, якими були би 5 пріоритетних пунктів роботи департаменту, у випадку отримання ним необхідної бажаної суми коштів.

Я би не витратила ці кошти на фестивалі, конкурси або просто на бюджети, як то кажуть, “проїдання”. Звичайно, ці гроші потрібно було вкласти в те, щоб бачити потужний історико-культурний заповідник “Більськ” – це найголовніше, вкласти в реставрацію Полтавського краєзнавчого музею, створення нових експозицій, це дуже потрібна модернізація, однозначно. Я би дуже сподівалася, що Соборності, 37 буде в нашій обласній комунальній власності, щоб провести повноцінну реставрацію, зберегти цей ансамбль круглої площі...”, – прокоментувала Валентина Вождаєнко.

На питання Ольги Стенько щодо сучасних, молодіжних напрямків мистецтва, Валентина Вождаєнко відповіла:
Це найбільший мінус нашої роботи. Тому що завжди прерогатива – старші люди, вони потребують до себе більшої уваги. А взагалі, це мінус нашої полтавської та всієї української культури, що ми дійсно стараємося етно-, ретро-стиль зберегти, а сучасність вона не тими кроками йде, якими потрібно… Ми стараємося виправити цю ситуацію, бо ми і розуміємо, що це є наша велика недоробка”.

Інші питання в програмі «Звіти. Наживо» стосувалися залучення міжнародних коштів, структури та функції департаменту, ефективності використання коштів, ситуації з Кадетським корпусом, а також заходів з охорони та збереження культурної спадщини, тощо.

Перейти до вмісту