Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Представників ОТГ Полтавщини навчали розробляти інфраструктурні проекти

Сьогодні у Полтавській ОДА відбувся черговий семінар з питань підготовки інфраструктурних проектів для представників ОТГ.

Департамент економічного розвитку облдержадміністрації провів навчально-методичний семінару з актуальних питань написання проектних заявок, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

Під час семінару обговорили зміни у нормативно-правовій базі та вимогах до структури проектів і супровідної документації. Постановою Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2018 р. № 242 затверджено ЗМІНИ до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

“Для вчасного отримання коштів та своєчасної реалізації проектів потрібно подати весь перелік проектів до 4 червня. Дуже хочеться, щоб Засульська та Білоцерківська ОТГ посилили відповідальність щодо освоєння коштів інфраструктурної субвенції, щоб надані кошти були повністю освоєні”, – зазначила директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.

Співфінансування інших програм і проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів субвенція спрямовується на капітальний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення (як співфінансування на договірних засадах).

 

Пріоритетні проекти — це проекти з відновлення інфраструктури та створення нових робочих місць.

Відповідно до розпорядження КМУ від 4 квітня 2018 р. № 201-р затверджено «Розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році», згідно якого на Полтавську область для 39 ОТГ виділено фінансування в розмірі 89556,1 тис. грн.

Перейти до вмісту