Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

“Нотаріуси щоквартально звітуватимуть перед Пенсійним фондом України про укладені договори купівлі-продажу майна”, – Дар`я Бриндак

Кабінет Міністрів України 28 березня 2018 року ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 1998 року №1740 і від 25 серпня 1999р. №1549».

Цим документом передбачено, що нотаріальне посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомого майна здійснюється за наявності документального підтвердження сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна. Сума збору сплачується платником, за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса.

Звіти про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування нотаріуси подають щоквартально до 20 числа наступного місяця органам Пенсійного фонду України за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса. Про це повідомила Перший заступник начальника Головного територіального управління у Полтавській області Дар`я Бриндак.

 

Перейти до вмісту