Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Незабаром у Полтаві відкриють новий Коворкінг-центр

У приміщенні бібліотеки-філіалу №1, що за адресою вулиця Петра Юрченка, 11/2, планують відкрити Центр молодіжних ініціатив. Коворкінг-центр є малим проектом-переможцем 2017 року міської цільової програми «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі)». Полтавці надали перевагу створенню такої загальноміської локації, віддавши за реалізацію даного проекту понад 300 голосів.

Сучасні коворкінг-центри – це офіси, що складаються з одного-трьох приміщень великих розмірів. У них облаштовується необхідна кількість робочих місць з явно вираженим зонуванням простору.

Так, з робочим візитом до Коворкінг-центру завітала секретар міської ради Оксана Деркач. Вона особисто перевірила, як реалізуються проекти по програмі «Бюджет участі» та закликала жителів міста долучатися до створення нових ідей:

– Полтавці повинні вірити в ідею проекту «Бюджет участі», свою причетність, участь до розподілу частини бюджетних коштів. Містяни повинні проявляти свою активність і їхня активність буде підтримана, – зазначила Оксана Деркач.

А автор проекту-переможця Галина Кулик розповіла, що завдяки «Бюджету участі» відбулось осучаснення закладу:

– У центрі відбулось зонування: є ділова зона, де можуть проходити семінари, конференції підприємців чи інших організацій, зона релаксації, зона комп’ютерів, де дорослі можуть дивитись як фільми, так і займатися пошуковими операціями для своєї діяльності.

Нагадаємо, що на реалізацію проекту Коворкінг-центр (центр молодіжних ініціатив) із міського бюджету виділено 204 тисячі гривень. Головний розпорядник коштів – управління культури Полтавського міськвиконкому, а координатором «Бюджету участі» є КО «Інститут розвитку міста».

Перейти до вмісту