Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Не все вартує грошей і віддача від цього не менша”, – відкриття Школи волонтерів у Полтаві

5 квітня в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П. Котляревського відкрили Школу волонтерів.

Мета проекту – пошук однодумців для реалізації соціального проекту, виховання освіченої, дієвої та інтелігентної молоді міста, опанування основних навичок, мотивація молоді до волонтерської діяльності.

Школа волонтерів працює уже четвертий рік. Перші два роки заняття провели на базі державної служби з надзвичайних ситуацій. Минулого року організатори дещо змінили формат і додали більш універсальних тем – допомога людям з інвалідністю, основи української жестової мови тощо.

Директор «Обласного молодіжного центру» Світлана Громцева згадує, що в минулому році після заняття з Наталією Московець учасники навчилися показувати своє ім’я жестовою мовою.

Всього для участі у проекті заявки подали 94 бажаючих у віці від 14 років. Координатор Школи Світлана Матяш зазначила, що на відкритті присутні тільки 50, які перші відмітились в групі у Viber:

— Це було перше завдання для волонтерів. На наступному занятті будуть уже всі.

Вона говорить, що ідея-посил — прокачати молодих людей:

— Показати, що не все вартує грошей і віддача від цього не менша. Хочемо таку от українську інтелігенцію, молоде підростаюче покоління.

Ще одна умова участю — кожен волонтер має прийняти участь щонайменше в трьох проектах. Протягом навчання до 30 травня, волонтери приймуть участь проектах обласного або міського масштабу. За кожною групою закріплять куратора від ОМЦ.

Саме відкриття пройшло у форматі «соціального нетворкінгу» – неформального спілкування. На заході презентували 24 громадські організації та благодійні фонди.

Організатори очікують на позитивний результат, адже учасників ще більше. Одна з майбутніх волонтерів Карина говорить, що проект зацікавив можливістю саморозвитку та підготовкою до непередбачуваних ситуацій: «Мені не хочеться бути байдужою до інших».

По закінченню, учасники отримають сертифікати та приймуть участь у змаганні на визначення кращої волонтерської команди.

Валентина Камінська, студентка Школи сучасної журналістики

Перейти до вмісту