Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині з робочим візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Бельгія в Україні (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні у Полтавській ОДА відбулася зустріч керівництва області з делегацією Надзвичайного і Повноважного посла Королівства Бельгія в Україні пана Люка Якобса й місії зі співробітництва Провінції Ено Королівства Бельгії на чолі з депутатом Провінції Ено паном Жеральдом Моргатом.

У зустрічі взяли участь голова Полтавської ОДА Валерій Головко, заступник Роман Товстий, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Інна Іщенко та президент Полтавської торгово-промислової палати Володимир Олійник

Під час зустрічі, представили аграрний потенціал Полтавщини, обговорили питання розширення співпраці, експорту українських товарів до країн ЄС та обміну між навчальними закладами.

– Нам дуже приємно і почесно зустрічати таку поважну делегацію на Полтавщині. Ми майже 17 років співпрацюємо з Провінцією Ено і маємо дуже позитивні результати. Це і співпраця в освіті, і в аграрному секторі. Ми зацікавлені у її продовженні, але хочемо розширяти кордони. Нам дуже приємно, що за рахунок співробітництва, маємо можливість подивитися на ті досягнення в аграрному секторі, які має на сьогодні Бельгія. Для нас ваш досвід є серйозною перспективою, і ціллю, яку ми ставимо у розвитку аграрного сектору Полтавщини. Тому ми створимо усі умови для того, аби наша співпраця була глибокою і довгостроковою, – розповів голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Бельгія в Україні пан Люк Якобс зазначив, що на Полтавщині перебуває уже вдруге. Та наголосив, що співпраця між нашою областю та Провінцією Ено є унікальною у своєму роді.

– Я дуже радий приїхати вже вдруге в супроводі делегації з Провінції Ено. Ваша співпраця унікальна у своєму роді, бо триває більше 15 років. Угода, яка була підписана, дає змогу для обміну у багатьох сферах. Наразі я хочу зрозуміти як розвивалося співробітництво, і як воно триватиме далі. Для мене Україна – це країна, яка має багато можливостей, – сказав пан посол.

Директор Департаменту економрозвитку Інна Іщенко розповіла, що Полтавщина має великий експортний потенціал. Але, на жаль, сьогодні до Бельгії експортує не так багато товарів. Тому співпрацю у цьому напрямку планують розширити.

– Ми являємося тією областю, яка є ресурсною, яка має інвестиційну привабливість. Сьогодні, під час зустрічі, ми обговорили можливість відкриття у Бельгії представництва Полтавщини, для того, аби ми змогли представити весь аграрний потенціал, органічні підприємства, аби більше товарів експортувати. На сьогодні Полтавська область бере участь у різноманітних міжнародних торгових місіях. Також ми обговорили питання використання навчального потенціалу. Сьогодні наші університети не в повній мірі його використовують, тому цю співпрацю треба посилювати, – підсумувала Інна Іщенко.

 

  

Перейти до вмісту