Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Маленьких пацієнтів дитячої міської клінічної лікарні привітали з прийдешнім Великоднем (ФОТО)

Уже традиційно, напередодні Великодня, міський голова Олександр Мамай вітає маленьких пацієнтів дитячої міської клінічної лікарні. Так, сьогодні очільник міста відвідав тих, хто не зможе зустріти свято Воскресіння Христового у родинному колі.

– Так склалося, що Великдень ці діти проведуть не з родиною, як це має бути, а в лікарняних стінах. Безумовно, усі вони заслуговують на свято. Тож, аби підняти їм настрій, сповістити про одне з найважливіших християнських свят, сьогодні ми влаштували для них невеличке дійство.

Традиційно, міський голова завітав до дітей не з пустими руками. З нагоди Великодня, очільник міста пригостив маленьких полтавців смачними пасками. А освятив великодні паски протоієрей Свято-Успенського собору Юрій Кулик. Окрім цього, для пацієнтів лікарні підготували тематичну концертну програму.

Провідав Олександр Мамай і тих діток, які за станом здоров’я не змогли відвідати свято, що чекало на малечу. Міський голова побажав кожному швидше одужати, повернутися додому до рідних та вручив такі улюблені великодні смаколики.

Самі ж пацієнти відзначають: надзвичайно приємно, коли про тебе піклуються і створюють святковий настрій навіть у лікарняних стінах. Серед пацієнтів хірургічного відділення, яких відвідав міський голова, і п’ятирічна Каміла, у якої травма ноги. Її мама Вікторія Колодяжна розповіла, що візит міського голови для них – неочікуваний та дуже приємний:

– Дуже добре, коли для діток проводять подібні заходи. Вони піднімають настрій, адже саме перебування в лікарні не піднімає дух. А коли твоя дитина посміхається – розумієш, що усе буде добре.

Висловив очільник міста подяку і медичним працівникам, які постійно піклуються про дітей: і у будні, і в свята. Лікарі ж закладу розповідають: люблять подібні заходи так само, як і діти, адже споглядаючи, як радіє малеча і самим на душі стає добре.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту