Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Курсанти військових кафедр області пройшли військово-патріотичний вишкіл

На базі Полтавського обласного дитячого оздоровчого центру «Маяк» у с. Головач відбувся Обласний військово-патріотичний вишкіл допризовної молоді «Захисник України». Про це повідомили в Управлінні у справах сімʼї, молоді та спорту Полтавської ОДА. Курсанти військових кафедр п’яти полтавських вишів – УМСА, ПолтНТУ ім. Кондратюка, ПНПУ ім. Короленка, ПДАА, ПУЕТ та курсанти військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікації та інформатизації пройшли програму вишколу. Заняття відбувалися на шести локаціях за різними напрямами підготовки.

– Тут з курсантами працюють інструктори “Воїна”, ГО “Єдність і братерство”, серед яких бійці, які мають чималий досвід – були у «гарячих точках», брали участь в бойових діях на сході України. Ми робимо акцент не стільки на теорії, скільки саме на практиці, – повідомила головний спеціаліст управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА Марина Засенко.

– Від курсантів потрібні злагодженість, уміння поділитися досвідом. Бо є учасники, які мають базові знання, тому можуть вже й у самому підрозділі один одного коригувати. Ми ввели змагальний елемент, щоб кожен підрозділ міг показати себе з найкращого боку, викластися на повну, – прокоментував керівник ВСЦ «Воїн» Олег Бариш.

За результатами змагань призові місця розподілились так:

Військовий коледж сержантського складу Військового інституту телекомунікації та інформатизації –
І місце з вогневої підготовки;
І місце з основ виживання.

УМСА –
І місце з метання гранати.

ПолтНТУ ім. Кондратюка –
І місце з тактичної підготовки;
І місце з тактичної медицини.

ПУЕТ –
І місце з тактичної гри «Лазертаг».

ПДАА –
І місце з інженерної підготовки.

ПНПУ ім. Короленка –
І місце з домедичної підготовки.

Перейти до вмісту