Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Голови Полтавської та Львівської обласних рад розглянули питання щодо поглиблення міжрегіонального співробітництва (ФОТО)

Сьогодні відбулася зустріч голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького та голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, у ході якої розглянули питання щодо поглиблення міжрегіонального співробітництва.

Олександр Ганущин презентував кращі практики місцевого самоврядування, реалізовані Львівською обласною радою. У їх числі – проект «Схід і Захід разом», який передбачає співпрацю між східним та західним регіонами в галузях освіти, інформаційної політики, культури та мистецтва.

Також йшлося про військово-спортивну патріотичну гру для школярів «Ігри нескорених», платформу «Форум місцевого розвитку», роботу Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна», програму «Зміцнимо країну разом».

Зі свого боку, Олександр Біленький поділився досвідом обласної ради з впровадження важливих соціальних та управлінських ініціатив: Бюджету участі Полтавської області, Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, Фонду регіонального розвитку області, системи електронного документообігу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Наразі намітили шляхи співпраці між Полтавською та Львівською обласними радами.

«Взаємодія територіальних кластерів на конкурсних засадах, за допомоги з боку державних органів влади, західних партнерів, переконаний, матиме позитивну історію та своєрідний імпульс для регіонального діалогу» – зазначив Олександр Біленький.

Перейти до вмісту