Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Депутати Полтавської облради розглянули питання щодо користування надрами (ФОТО)

Сьогодні, під головуванням Олега Діденка, відбулося засідання постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр, на якому розглянуто профільні проекти рішень дев’ятнадцятої сесії обласної ради сьомого скликання.

У засіданні взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Андрій Пісоцький, голова постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Ігор Горжій, депутати обласної ради: Володимир Барчук, Анатолій Власенко, Олександр Ківшик, Дмитро Спатар, Володимир Савченко, Валерій Калюжний, Михайло Бугрій, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, видобувних підприємств, журналісти. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

У контексті розгляду питань про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону спеціальних дозволів на користування надрами, голова постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Ігор Горжій висловив критичні зауваження на адресу ГПУ «Полтавагазвидобування» – структурного підрозділу ПАТ «Укргазвидобування» – щодо фактів забруднення довкілля відходами буріння.

Наразі, на пропозицію Олега Діденка, комісія рекомендувала відмовити погодження надання без проведення аукціону спеціальних дозволів ПАТ «Укргазвидобування» на видобування газу природного, конденсату, супутніх корисних копалин Горобцівсько-Відрадненського родовища на території Полтавського, Решетилівського та Новосанжарського районів Полтавської області; Матвіївського родовища на території Котелевського району Полтавської області.

Комісія погодила надання без проведення аукціону спецдозволів комунальному підприємству «Лубни-водоканал» Лубенської міської ради Полтавської області – на геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку питних підземних вод водозабору підприємства на території м. Лубни Полтавської області та комунальному підприємству Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» – на видобування питних підземних вод Стасівського родовища на території Диканського району Полтавської області.

Також депутати розглянули звернення до комісії: спеціалізованого Миргородського санаторію «Слава» – стосовно надання спеціального дозволу на користування надрами, публічних акціонерних товариств по газопостачанню та газифікації: «Полтавагаз» та «Гадячгаз» – щодо можливого припинення (обмеження) газопостачання споживачів. Відносно останнього комісія рекомендувала розробити проект Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Державної служби геології та надр України щодо погодження продовження терміну дії спеціальних дозволів ПАТ «Укргазвидобування» з метою недопущення припинення газопостачання споживачів Полтавської області та внести його в терміновому порядку на розгляд чергової сесії обласної ради.

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту