Ви тут:
Суспільство Україна 

АТО на Донбасі завершиться 30 квітня, – Полторак

Антитерористична операція на Донбасі завершиться 30 квітня, після чого протистояння російській навалі відбуватиметься в новому форматі під керівництвом Об’єднаних сил

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, пише “Еспресо” з посиланням на ВВС.

“30 квітня ми завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції Об’єднаними силами на чолі з командувачем і Об’єднаним штабом”, – сказав Полторак.

Міністр зазначив, що його відомство вже підготувало органи військового керівництва, які виконуватимуть завдання в Донецькій і Луганській областях.

“Були проведені навчання, здійснюється передислокація органів військового управління, заміна частин і підрозділів, реструктуризація військових частин і їх заміна”, – сказав міністр.

Командувачем новою операцією президент України Петро Порошенко призначив -заступника начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

За словами Полторака, командувач Об’єднаних сил керуватиме підготовкою і керівництвом всіх сил оборони – не лише ЗСУ, але й СБУ, Нацполіції, Нацгвардії, прикордонників. Міністр зазначив, що чисельність українських сил на Донбасі залежатиме від обстановки.

“Якщо на першому етапі це буде операція зі стабілізації ситуації, то, на мою думку, буде достатня і та кількість, яка сьогодні є. Якщо буде ситуація ускладнюватися або буде ухвалене рішення про звільнення території – тоді, звичайно, і кількість особового складу необхідно буде збільшувати”, – сказав Степан Полторак.

Також Полторак розповів, як зміниться життя цивільних в зоні конфлікту.

“Вони будуть чітко розуміти, від кого залежать рішення, вони будуть чітко розуміти, що є вертикаль управління цими територіями і, я думаю, що життя для цих людей буде легшим”, – додав міністр.

Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв раніше був начальником штабу – першим заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ. У 2016 році він командував військами оперативного командування “Схід”. Військову кар’єру Наєв починав на посаді командира взводу.

Перейти до вмісту