Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Засудили одного з членів групи, яка побила депутата Миргородської міськради

Засудили одного з членів групи, яка побила депутата Миргородської міськради

Миргородський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та 31-річним жителем с. Гаркушинці Миргородського району, який разом з іншими членами організованої злочинної групи брав участь у нанесенні тілесних ушкоджень депутатові Миргородської міської ради.

Про це повідомив прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Полтавської області Володимир Зорін.
Обвинувачений засуджений до 7 років позбавлення волі. Його дії кваліфіковані за  ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 121 (умисне нанесення тяжкого тілесного ушкодження з метою залякування потерпілого, що спричинило його смерть, вчинене у складі організованої злочинної групи) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України.
«Підсудний повністю визнав свою вину у вчиненні злочинів та співпрацював зі слідством», – зазначив прокурор.
Судовий розгляд щодо 2 інших обвинувачених, зокрема депутата Миргородської міськради, який створив організовану злочинну групу,  відбудеться незабаром. Матеріали стосовно ще одного підозрюваного, який нині перебуває у розшуку, виділені в окреме провадження. 
Нагадаємо, 12 липня 2017 року депутат Миргородської міської ради та його спільники, обравши місце для засідки, чекали на появу іншого депутата Миргородської міської ради, який їхав із роботи. Діючи за заздалегідь розробленим планом, нападники побили потерпілого, а потім, заволодівши його особистими речами, зникли з місця події. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік 7 серпня 2017 року помер у лікарні

Перейти до вмісту