Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Юні полтавці посіли призові місця на Всеукраїнському конкурсі екскурсоводів

20 – 22 березня у Чернігові відбувся II тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу».

До участі у конкурсі запросили майже 100 юних екскурсоводів з усієї України, які представляли музеї військово-історичного, літературного (літературно-меморіального) профілів, історії населеного пункту, повідомляють у Департаменті освіти.

Під час виступів полтавські екскурсоводи демонстрували свою майстерність, творчо поєднуючи показ і розповідь у презентації своїх музейних експозицій.


Учасники заходу мали змогу ознайомитися з історичними та культурними пам’ятками давнього Чернігова, з експозиціями історичного музею імені Василя Тарновського та літературно-меморіального музею-заповідника М.М. Коцюбинського.


Призові треті місця за підсумками всеукраїнського конкурсу вибороли наші учасниці: Кулинич Ірина у номінації «Військово-історичні музеї» та Чуприна Анастасія (одна з наймолодших учасниць заходу) у номінації «Музеї історії населених пунктів». Друге місце у номінації «Літературні (літературно-меморіальні) музеї» отримала Павленко Наталія.

Перейти до вмісту