Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Україна моя вишивана” дійшла до Решетилівки

“Україна моя вишивана” дійшла до Решетилівки

22 червня 2017 року на Тернопільщині стартувала Всеукраїнська акція за участі небайдужих людей,яка має назву “Україна моя вишивана” (її організатор народний майстер Ірина Харатін). Мапа-полотно розміром  Х1,5 метри передається естафетою з області в область. Всі вони позначені на ній.

Мета акції – об’єднати різні спільноти України для духовного процвітання Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації- української вишивки. Ця карта буде своєрідним полем молитви,зарядженим позитивною енергетикою людей з усієї України.

За допомогою голки і нитки, хрестик за хрестиком об’єднували серця українців в одне ціле сьогодні, вишиваючи карту, решетилівці,яким вона надійшла з Полтави.

Першими долучилися до вишивання учні та викладачі з художнього ліцею. А в ЦКД “Оберіг” зібралися керівники району та міськради, небайдужі решетилівці, котрі під керівництвом знаних творчих майстрів народної творчості Надії Вакуленко, Ніни Іпатій та Лариси Пілюгіної зашивали прапор держави та Полтавську область.

Всі вишивали із світлими думками,переконана, надією на краще,вірою в Україну та її людей.
Завершити акцію планують у липні, потім карту розмістять у музеї Тернопільщини.
Решетилівські учасники акції зробили свій внесок у неї.
Далі полотно попрямує до Києва.

 

Перейти до вмісту