Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

У Решетилівці стартували змагання на Кубок України з пішохідного туризму

У Решетилівці стартували змагання на Кубок України з пішохідного туризму

1 березня голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, разом з керівниками Решетилівського району та міста Решетилівка – головою РДА Романом Перепелицею, головою районної ради Сергієм Колотієм та секретарем міської ради Оксаною Дядюновою – урочисто відкрили спортивні змагання на Кубок України серед юнаків (відкритий Кубок Полтавської області) з пішохідного туризму в приміщенні.

Змагання триватимуть упродовж трьох днів на базі новозбудованого спортивного комплексу Решетилівського професійного аграрного ліцею імені І.Г. Боровенського.

«Півтора роки тому, коли ще будувався цей спорткомплекс, виникла ідея забезпечити його елементами скелелазіння та пішохідного туризму, – говорить голова обласної ради Олександр Біленький. – Нам це вдалося. Головне, вірити в справу, яку ти робиш разом з колегами, однодумцями. Нещодавно саме тут відбувся Всеукраїнський відкритий турнір із тхеквондо. Сьогодні розпочинаються перші в цьому році змагання з пішохідного туризму всеукраїнського рівня. Приємно, що спортивний комплекс Решетилівського професійного аграрного ліцею імені Івана Григоровича Боровенського виконує свою місію, став місцем, куди з’їжджаються позмагатися спортсмени з усієї України».

Разом з тим, Олександр Біленький розповів про своє захоплення спортивним туризмом:

«Ще учнем, починаючи з 6-го класу, я з задоволенням займався спортивним туризмом, спортивним орієнтуванням. Набуті навички стають у нагоді й зараз, коли з друзями ходимо в походи. Вважаю цей вид спорту важливим – він не тільки сприяє фізичному розвитку людини, а об’єднує людей, здружує».

Голова обласної ради висловив упевненість, що змагання з пішохідного туризму в місті Решетилівка стануть спортивним святом, від якого учасники та вболівальники отримають справжнє задоволення та побажав спортсменам перемоги.

За інформацією Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, змагання з пішохідного туризму всеукраїнського рівня в нашій області відбуваються третій рік поспіль.

Цього року у них візьмуть участь 27 команд з Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Луганської, Миколаївської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернігівської, Полтавської та інших областей України. Понад 200 юних спортсменів продемонструють свою туристичну майстерність у подоланні дистанцій «Смуга перешкод» третього та четвертого класу.

Перейти до вмісту