Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській ОДА обрали нового керівника апарату

У Полтавській ОДА обрали нового керівника апарату

Учора у Полтавській ОДА пройшов конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців категорії «Б» та «В». Комісія обрала керівника апарату обласної адміністрації, головного спеціаліста відділу управління персоналом та головного спеціаліста сектору з технічного захисту інформації та протидії кіберзагрозам відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату.

Апарат Полтавської ОДА очолила Катерина Бойко. Вона набрала загальний бал 15,2. Марина Герасименко із загальним балом у 8,5 обійматиме посаду головного спеціаліста відділу управління персоналом та Владислав Шевченко зайняв посаду головного спеціаліста відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення з загальним балом 5,9.

— Ці посади дуже складні, тому потрібно усвідомлювати, яку відповідальність береш на себе. На посаду керівника апарату Полтавської ОДА була висунута кандидатура Катерини Бойко. Це людина, яка працювала у нашій структурі, була начальником відділу і знає посадові обов’язки, — говорить заступник голови Полтавської ОДА, голова комісії Микола Білокінь.

За його словами кандидати мали пройти три тестові етапи. Спершу — це комп’ютерне тестування. До нього входить 709 питань на знання законів: Конституції України, «Про запобігання корупції», «Про державну службу». Комп’ютер видає 40 питань з яких конкурсант має відповісти мінімум на 26, за які отримає один бал. Якщо ж правильних відповідей нараховано 36 і більше — два бали. Наступним стали ситуаційні завдання та співбесіда.

Оголошення про конкурс та умови проведення опубліковані 13 лютого та розміщені на сайті Полтавської обласної державної адміністрації, офіційних веб-сайтах та сайті нацдержслужби. Документи від кандидатів приймалися від 15 лютого до першого березня.

Членами комісії стали заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий, голова Полтавської обласної організації профспілки працівників державних установ України Ірина Богуш, голова Громадської ради при Полтавській ОДА Володимир Голуб, начальник відділу організаційної роботи, документування та контролю Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Любов Єлізарова та начальник відділу персоналу Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Лілія Неменуща. Комісію очолив заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь, а його заступником —заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

Довідка: Основними завданнями апарату є:

здійснення правового, інформаційного, організаційного, кадрового, матеріально-технічного та іншого забезпечення діяльності облдержадміністрації; 

підготовка аналітичних, довідкових, інформаційних та інших матеріалів;

систематична перевірка та контроль за виконанням актів законодавства, актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, розпоряджень та доручень голови облдержадміністрації;

надання методичної та іншої практичної допомоги структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади, райдержадміністраціям та органам місцевого самоврядування.

Апарат у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з Верховною Радою України, Адміністрацією Президента України, Секретаріатом Кабінету Міністрів України,  Центральною виборчою комісією, центральними органами виконавчої влади та їх територіальними органами, структурними підрозділами облдержадміністрації, апаратами райдержадміністрацій, а також з органами місцевого самоврядування”.

Перейти до вмісту