Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрили Алею пам’яті полеглих захисників України (ФОТО)

У Полтаві відкрили Алею пам’яті полеглих захисників України (ФОТО)

Сьогодні на території парку імені Івана Котляревського відбулося відкриття Алеї пам’яті полеглих захисників України.

Разом з матерями загиблих учасників АТО та їхніми дружинами урочисто відкрила Алею секретар міської ради Оксана Деркач. Також, до вшанування пам’яті загиблих у зоні АТО долучилися депутати міської ради, представники громадських організацій, небайдужі полтавці. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Секретар міської ради Оксана Деркач розповіла, що ідея створення живої алеї пам’яті належить мамам загиблих учасників антитерористичної операції:

– Два роки тому матері загиблих атовців звернулися до мене з проханням увічнити пам’ять полеглих синів України, створивши Алею пам’яті. Так, за підтримки міського голови та депутатського корпусу міської ради, з бюджету міста було виділено 1,5 мільйони гривень на облаштування території у парку імені Котляревського.

Нині тут вимощені центральна алея та доріжки, облаштовані місця для відпочинку з лавочками, нове освітлення. Окрім цього встановлений пам’ятний знак з вмонтованою інтерактивною дошкою, на якій відображається інформація про полтавців, які загибнули у зоні АТО: фото, роки життя, обставини загибелі та нагороди, які має кожний з героїв. Ідея створення такого пам’ятного знаку запозичена у Вінниці. Підготовкою контенту займалася секретар міської ради Оксана Деркач.

Окрім цього, на Алеї пам’яті висаджені символічні дуби, які були вирощені мамою одного із загиблих воїнів АТО Тетяною Горячевською:

– Ми посадили не алею – ми посадили пам’ять про наших хлопців. Вона як жолудь, з якого виросте великий крислатий дуб, вічний дуб, якого ніхто не зламає. Він стоятиме в бурю, в грозу і нагадуватиме, що нас ніхто не переможе! Що ми завжди є і будемо на своїй землі, і не дамо забути про те, що наші сини загинули за майбутнє прийдешніх поколінь, – зауважила Тетяна Горячевська.

Жінка подякувала усім, хто долучився до створення Алеї пам’яті та тим, хто прийшов вшанувати подвиг героїв.

Усіх загиблих хлопців у зоні проведення АТО вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Секретар міської ради Оксана Деркач зауважила, що облаштування цієї зони стало поштовхом до підготовки проекту по облаштуванню парку імені Котляревського загалом, а також до подання Програми реконструкції, благоустрою та впорядкування парків, скверів, бульварів та інших зелених зон та зелених насаджень у м. Полтава на 2018-2020 роки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту