Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбулась Всеукраїнська акція “Квітни, а не хворій. Зупинимо Туберкульоз!”

23 березня на Театральній площі відбулась Всеукраїнська акція «Квітни, а не хворій. #Зупинимо Туберкульоз!», з нагоди Дня боротьби з туберкульозом.

Метою опитування пересічних громадян Полтави було з’ясувати рівень проінформованості населення щодо шляхів передачі туберкульозу, профілактичних заходів тощо, повідомляють у міській раді.

Як свідчать отримані результати, 86,6% опитаних знають, що сьогодні Україна віднесена до групи країн з епідемією туберкульозу; 36,6% вважають ТБ як соціальною, так і медичною проблемою. Серед ризиків захворіти на туберкульоз – контакт з хворою людиною (58,3%), слабкий імунітет (43,3%). На думку полтавців, саме рання діагностика і відмова від шкідливих звичок є надійними засобами запобігання захворюванню та збережуть наше здоров’я.

Безкоштовне флюорографічне обстеження пройшло майже 100 полтавців.

Регулярна діагностика – збереже Ваше здоров’я! Не гайте часу та зверніться до сімейного лікаря. Пам’ятайте, в Україні доступні сучасні ліки, а їх закупівля повністю профінансована державою. Крім того, вперше у нашій країні впроваджується єдина інформаційна стратегія для зниження стигми та дискримінації, надання психологічної підтримки хворим на туберкульоз, – розповів керівник медико-соціальної служби БО “Світло надії”, член Координаційної ради – представник спільноти ТБ у Полтавській області Олександр Соляник .

Протягом минулого року на Полтавщині виявлено 794 нових випадків туберкульозу. Серед них – 22 дитини (від народження і до 17 років). Найвищий рівень захворювання у Диканьці, Кобеляках та Глобиному. Якщо ж говорити виключно про Полтаву, то 2017 року нових випадків зареєстровано 131, із них 4 – діти. Значна частина хворих на туберкульоз – це звичайні громадяни України, серед яких і лікарі, вчителі, бізнесмени, політики, студенти тощо. Тобто в умовах напруженої епідеміологічної ситуації, захворіти може кожен, незалежно від соціального статусу і рівня статку,повідомив головний лікар Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Володимир Печериця.

Перейти до вмісту