Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві стартували курси професійного навчання з перепідготовки та соціальної адаптації колишніх військовослужбовців

Сьогодні на базі Полтавського університету економіки і торгівлі відбулось відкриття курсів професійного навчання «Сучасні технології інформаційних систем» за програмою НАТО – Україна з перепідготовки та соціальної адаптації колишніх військовослужбовців.

На відкриття запрошені ректор університету Олексій Нестуля, менеджер програми НАТО в Україні з перепідготовки та соціальної адаптації колишніх військовослужбовців Крістофер Штаудт, колишні військовослужбовці та інші.

– З 2000 року НАТО підтримує Україну в реалізації Програми перепідготовки колишніх військових, які прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування у цивільній сфері. Вона фінансується з цивільного бюджету НАТО, – зазначив Крістофер Штаудт. – Паралельно до практичної підтримки, ми проводимо діяльність у сфері дорадчої допомоги. Вже понад 2 років ми проводимо роботу за трастовим фондом зі створення системи переходу з військової кар’єри до цивільної.

Захід відвідав і заступник міського голови Віталій Нікіпелов, який подякував керівництву організації Північноатлантичного альянсу за підтримку у військовій сфері.

– Велике значення також мають цивільні програми НАТО. Важливою є підтримка тих людей, які звільнилися з військової служби. Завдяки даній програмі вони мають можливість за сучасними світовими технологіями отримати соціальну адаптацію.

Довідково:

На курсах слухачі набувають знання і навички за новими цивільними спеціальностями, які необхідні їм для адаптації та працевлаштування на підприємствах, в організаціях, установах. Після закінчення курсів випускники отримують свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка та міжнародні сертифікати НАТО.

Перейти до вмісту