Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Полтаві стартувала Всеукраїнська олімпіада з хімії

Учора в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г.Короленка відкрили четвертий етап 55-ої Всеукраїнської олімпіади з хімії. До Полтави з’їхалися 159 юних хіміків з усіх регіонів країни. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Всього в олімпіаді участь візьмуть 159 школярів 8-11 класів з 25 областей України та міста Київ. Найбільше представництво мають команди Полтавської, Харківської, Запорізької, Львівської областей та Києва.

Конкурсна програма складається з трьох етапів: двох теоретичних і одного практичного. Під час теоретичної частини, що відбудеться, у Полтавській спеціалізованій школі-інтернаті І–ІІІ ступенів № 1, «олімпійці» розв’язуватимуть задачі.

Практичний тур передбачає виконнная експериментів з препаратами. Він пройде на базі кафедри хімії та методики викладання хімії природничого факультету ПНПУ.

Примітно, що завдання для хіміків 10-11 класів по складності наближені до рівня завдань Міжнародної олімпіади з хімії, яка цьогоріч відбудеться в Словаччині та Чехії.

Роботи учасників перевірятимуть 50 членів журі: кандидати і доктори наук українських наукових закладів, викладачі вишів, наукові співробітники й аспіранти іноземних європейських університетів.

Передувало Офіційній частині олімпіади урочисте відкриття. Команди хіміків і члени журі зібралися в актовій залі ПНПУ. Там їх привітали ректор вишу Микола Степаненко, члени організаційного комітету, представники місцевої влади, працівники Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА.

Під час відкриття делегаціям хіміків розповіли про історію олімпіад з хімії, що були започатковані ще в 1963 році. Також згадали успіхи вітчизнянних юних хіміків на міжнародних олімпіадах.

— Те, що заключний етап Всеукаїнської олімпіади з хімії відбувається в Полтаві, дуже приємна, але відповідальна подія. Ми створимо максимально комфорні умови для учнів, щоб їх нічого не відволікало від завдань. Ми прагнемо перемоги найрозумніших хіміків. Сподіваємось, що вони гідно представлять Україну на міжнародній олімпіаді, — зазаначила директорка Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

Перебування юних олімпійців в Полтаві не буде обмежено лише конкрусною програмою. Для гостей міста проведуть екскурсію вулицями Полтави та ознайомлять з визначними і найцікавішими місцями. До того ж школярі відвідають презентацію тест-систем компанії «ХЕМА» в Полтавській школі-інтернаті № 1. Для керівників делегацій підготували зустрічі з викладачами хімії, авторами підручників, методистами.

 

Перейти до вмісту